Iwona Hartwich przekonywała, że jej syn nie może znaleźć pracy. Oświadczenie Fundacji z Widokiem rozwiewa wszelkie wątpliwości [wideo+foto]

23-05-2018 16:19
Iwona i Jakub Hartwich Fot. OKO press / YouTube.com / screen YouTube

Jakiś czas temu jedna z liderek protestu osób niepełnosprawnych i ich opiekunów, Iwona Hartwich mówiła na antenie TVN24, że jej syn Jakub ma poważne problemy ze znalezieniem pracy. Jak jednak wynika z oświadczenia opublikowanego przez Fundację z Widokiem, mężczyzna od dwóch lat podejmuje pracę, jako działacz tej organizacji.

Niedawno na antenie TVN24, Iwona Hartwich przekonywała, że jej syn ma bardzo poważne problemy ze znalezieniem pracy, gdyż zarówno urząd pracy, któremu podlegał oraz inni potencjalni pracodawcy nie posiadali ofert pracy, z których mógłby skorzystać.

Koniecznie przeczytaj: Imigrant z Somalii oskarżony o zgwałcenie dwóch niepełnosprawnych mężczyzn i zamordowanie 87-letniej kobiety

Czytaj też: Protest w Londynie pod siedzibą ZDF

Okazuje się jednak, że mężczyzna już od dwu lat jest pracownikiem Fundacji z Widokiem. W opublikowanym przez nią oświadczeniu możemy przeczytać m.in., że Jakub Hartwich został zatrudniony dzięki finansowemu wsparciu PFRON:

Wobec pojawiających się spekulacji dotyczących działalności Fundacji z Widokiem, której fundatorem jest matka niepełnosprawnej dziewczynki, a które to spekulacje godzą w jej dobre imię i jej pracowników oraz utrudniają swobodne działania ukierunkowane na poprawę jakości życia dzieci i osób niepełnosprawnych, fundacja oświadcza, że Pan Jakub Hartwich od listopada 2016r. jest zatrudniony w fundacji. Zatrudnienie jest dofinansowane przez PFRON. Obecnie Pan Jakub Hartwich przebywa na urlopie. Sposób spędzania czasu wolnego przez pracownika fundacji pozostaje w jego wyłącznej gestii. Fundacja prosi o uszanowanie jej działań i nie prowadzenie dyskusji dotyczącej obecnego protestu w Sejmie RP na fanpage fb prowadzonym przez fundację oraz w innych mediach. Wobec zaistniałej sytuacji możliwość umieszczania komentarzy na fanpage fb fundacji została wyłączona. Zarząd Fundacji z Widokiem

Warto przeczytać: Para muzułmanów z zimną krwią zamordowała 14 osób, bo zdenerwowało ich… spotkanie choinkowe [WIDEO]